Over Silvester

Cabaretier Silvester werd geboren op 3 november 1969 in Beilen. Na vele rondzwervingen studeerde hij af aan de kunstacademie te Rotterdam.

 

Silvester Zwaneveld is bekend van het cabaretduo Arie & Silvester. Hij vond diepgang in zijn soloshows, die met veel enthousiasme worden onthaald. Hij is de eerste cabaretier die met een App de theaters in is gegaan. Naast cabaret heeft hij verschillende visuele/tekstloze voorstellingen gemaakt en regisseert hij een aantal jonge theatermakers.

 

Naast de planken is Silvester animator en sleepte verschillende internationale prijzen inde wacht. Hij ontwikkelt Apps waaronder de interactieve App voor de show 'In De Lift', maar ook het interactieve leesboek, 'Plaza Patatta'.

Ook debuteerde Silvester met een eigen prentenboek en is illustrator voor de kinderserie Plaza Patatta.

Hij geeft lezingen voor bedrijven over 'Spoedcursus nieuwe media' en 'Een kleine geschidenis van bijna alles'. Daarnaast werkt hij met regelmaat voor en achter de schermen aan diverse televisieprogramma’s vanuit zijn animatie bedrijf Silly-productions.

 

Zwaneveld heeft een relatie met schrijfster en KRO Kindertijd-presentatrice Nanda Roep, met wie hij twee kinderen heeft.