top of page

BOEKEN

 

Silvester-Zo-maak-je-een-cabaretprogramm

Zo maak je een cabaretprogramma

Koop nu!

 

Het leuke van cabaret is dat je heel veel zelf moet doen. Maar dat is nou net ook het lastige. Het is dan ook niet gek dat je als beginnende cabaretier met honderden vragen rondloopt: ‘Hoe bouw ik een show op?’, ‘Wat is dynamiek?’, ‘Wat kan ik verwachten van een technicus?’, ‘Is het normaal dat ik zo vaak misluk op het podium?’, ‘Hoe maak ik afspraken met theaters?’, ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik de moed niet verlies, zelfs als het even tegenzit?’

Silvester Zwaneveld: “Zelf liep ik 35 jaar geleden ook met deze vragen rond. Oh, wat had ik zo’n boek destijds graag gehad! Een boek dat mij houvast kon bieden, vol ervaringsverhalen, praktische tips en inspiratie. Nu is het er. Doe er je voordeel mee.”

GA NAAR PODCAST

Bij dit boek is een podcast gemaakt waarin Silvester zijn collega’s interviewt over hun specifieke maakproces. Getiteld (hoe kan het ook anders): Zo maak je cabaretprogamma. Binnenkort komt het eerste deel online.

 

Pluk van de Slettenflat

Koop nu!

 

"Toen hij op tv hoorde zeggen dat Jeroen Pauw met zijn tweehonderd vrouwen aanzien onder de mannelijke bevolking genoot, dacht Pluk maar één ding: amateur"

Het boek vertelt het verhaal over de jonge brandweerman Pluk, die alles in het leven gemakkelijk afgaat: vrouwen, seks, werk, hij krijgt het allemaal gedaan. Als brandweerman heeft hij alle tijd voor zijn vurige uitspattingen. Als hij een jonge vrouw tegenkomt, Sanne, die eens niet onder de indruk van hem is, weet Pluk niet wat hem overkomt. Hij is tenslotte de held die elke vrouw in zijn bed krijgt? Vanaf dat moment maakt hij de een na de andere verkeerde beslissing Hij wil een vonkje bij haar bewerkstelligen, maar het wordt een ontembaar vuur. De held van eerst, wacht een zware aftocht...

 

Boekenblog

“Vol humor geschreven, geweldige hoofdpersoon en verrassende

wendingen. Leest fijn weg; leuk voor mannen en vrouwen.”

 

Panorama

“’Het ultieme mannenboek’ staat op de cover. Dat is het zeker.”

“Het is ook een beetje een handboek hoe vrouwen te versieren.”

 

Rob Urgert (Vara, de kwis)

"Dit boek leest als een hogesnelheidslijn!"

 

passievoorboeken

“Deze afloop had ik niet verwacht, was er even stil van...”

“hilarisch mannenboek”

 

Hoe word ik grappig?

Koop nu!

 

 

 

Met o.a. Guido Weijers, Veldhuis en Kemper, Eric van Sauers, Jan Jaap van der Wal, Joep van Deudekom, Howard Komproe, Pim Muda (Ashton Brothers), Ronald Goedemondt, Sara Kroos, Eric Koller en Hans Sibbel. Iedereen wil grappig zijn. Thuis, op kantoor, in de kroeg. Het is een heerlijk gevoel om mensen te laten lachen. Het is zelfs sexy. Het dwingt respect af en het maakt van jou een persoon waar mensen graag bij in de buurt zijn. Maar het is ook vaak moeilijk, lastig en het gaat ook nog wel eens mis. In dit boek krijg je antwoord van de enigen die het kunnen weten: de grappenmakers zelf! De cabaretiers. Zij geven hun mening, hun visie en hun idee over wat grappig is en hoe je dat kan worden. Cabaretier en initiatiefnemer Silvester Zwaneveld geeft samen met zijn collega's antwoord op de vraag: Hoe word ik grappig?

 

Koningsland

Koop nu!

 

 

Leeftijd indicatie: 10+

 

 

'Koningsland' is een avontuur in de ruimte en vertelt een ongelooflijk verhaal. Het is fantasie en fantasy. Vriendschap en kwaad. Hoe een jongen opgroeit tot man.
De elfjarige Timon moet op de vlucht voor de vreselijke Shaytan die zijn kasteel bestormen. Hier begint zijn koningsdrama langs zeven planeten, waar overal een van de zeven zonden centraal staat. Het ruimte avontuur van Timon is verrassend, bloedstollend, liefdevol en brutaal.
Voor 'Koningsland' gebruikt schrijfster Nanda Roep alle genres die ze de afgelopen zeventien jaar heeft bestudeerd. Cabaretier Silvester is aangetreden als co-auteur en maakt deze coming of age compleet.
Dit jeugdboek is een aanrader voor iedereen die zin heeft in een lekker boek, waar hij eindelijk zijn tanden in kan zetten!

 

 

Het Monstertje onder het bed

Koop nu!

 

 

Leeftijd indicatie: 10+

 

 

 

Cabaretier en tekenaar Silvester debuteert als prentenboekenmaker. "Er ligt een heel klein monstertje zijn slaap wat weg te gapen. Het is inmiddels twaalf uur, maar hij kan nog steeds niet slapen..." Waar is hij bang voor? Het mensje op zijn bed. Maar wat zegt zijn vader? Ach jongen, mensen bestaan toch helemaal niet! Een grappig, lief en vooral prachtig boek in de traditie van Shel Silverstein.

 

Bakkertje.jpg

In de gekroonde duyvenkater

Koop nu!

 

 

 

it is het boek dat Uitgeverij Nanda in opdracht heeft gemaakt voor bakkerijmuseum In de Gecroonde Duyvekater, op de Zaanse Schans. Een heerlijk boek vol oud-Hollandse bakrecepten. Stroopwafels, drop, Jan in de Zak en Nougat – niets is vergeten en we kunnen het allemaal nog. Het boek is kleurrijk, duidelijk en aantrekkelijk. Leer bakken van oud-Hollandse Teuntje, samen met bakkertje Jan en bakker Jetje, en niet te vergeten Knechtje!

 

Recepten voor jong en oud, alles is samen te maken en vooral: samen van te genieten!

 

Het grote geheim van Plaza Patatta

Koop nu!

 

 

Leeftijd indicatie: 8+

 

Plaza Patatta is de hitserie van schrijfster Nanda Roep. 'Het grote geheim van Plaza Patatta' is een omnibus met de volgende drie boeken: 'Een geheim luik', 'De verdwenen jongen' en 'De gesloten kamer'. Tekenaar van de serie is cabaretier Silvester.
Plaza Patatta bestaat uit verhalen die zowel grappig als spannend zijn. Ieder boek is een afgerond detective-verhaal. Alles speelt zich af rondom het kinderrestaurant Plaza Patatta. Achterin ieder boek zijn enkele kinderkookrecepten opgenomen.
Schrijfster Nanda Roep heeft ruim 50 kinderboeken gepubliceerd. Ze is presentatrice van het KRO Kindertijd-programma 'Mijn eigen boek'. Daarnaast schrijft ze romans en liedjes, die ze zelf zingt.

Spannend spel met Plaza Patatta

Koop nu!

 

 

Leeftijd indicatie: 8+

 

 

Weer zo'n geweldig dikke omnibus van Plaza Patatta! De geliefde serie van populaire schrijfster Nanda Roep. De boeken van Plaza Patatta zijn zowel grappig als spannend, en niet al te dik. Extra bij deze serie: gratis muziek, knutselen en koken via de website. 'Spannend spel met Plaza Patatta'. Omnibus met maarliefs 4 titels erin. Te weten: Een giftige indringer, Help, wie klopt daar?! (thema: Sinterklaas), Stille nacht, angstige nacht (thema: kerst), en De geheimzinnige ober. Alles nieuw geïllustreerd door cabaretier Silvester. Kinderen laten weten zijn tekeningen zeer te waarderen!

Plaza Patatta de Theatergek

Koop nu!

 

 

Leeftijd indicatie: 8+

 

 

In ‘De theatergek’ zien Luna en Lotte in het theater een vreemde vrouw. Ze doet gek, ze doet raar en ze is zelfs een beetje eng. Maar het ergste is nog wel: Ze bespiedt de hele tijd hun moeder, de beroemde operaster!

Plaza Patatta PANIEK IN PARIJS

Koop nu!

 

 

Leeftijd indicatie: 8+

 

 

Een nieuw boek in deze geliefde serie voor 8-12 jaar. Plaza Patatta gaat op reis, en wel naar Parijs! Er gebeuren vreemde dingen, Luna en Lotte zetten alles op alles om zichzelf te redden - en intussen leren ze veel over deze prachtige stad! Op de website van deze vrolijke serie (www.plazapatatta.nl) vind je vele kleur- en knutselplaten. Maar ook muziek, filmpjes, moppen en zelfs een paar gratis leesboekjes. Plus natuurlijk de heerlijke kinderkook-recepten. Smul mee met Plaza Patatta!

Plaza Patatta Een fantastische verjaardag

Koop nu!

 

 

Leeftijd indicatie: 8+

 

 

In dit feestelijke Plaza Patatta-boek wordt Lotte maarliefst 10 jaar. Dat wordt natuurlijk uitbundig gevierd in dit vrolijke gezin! Als de kinderen het bos in zijn gegaan voor de opdrachtjes van de speurtocht, loopt het echter allemaal anders dan gedacht... Plaza Patatta is voor iedereen. De verhalen zijn grappig en spannend, en niet al te dik. Daardoor kunnen ook kinderen die moeizaam lezen wel een deeltje doorkomen. Degenen die het goed en gemakkelijk kunnen, lezer Plaza Patatta als een vrolijke stripboekenserie. Door de vele gratis extra's op de website, komen kinderen van alle niveaus samen. Er is lezen, muziek, knutselen en koken. Nieuw toegevoegd: wetenschap. Smul mee met Plaza Patatta!

14-PAARDENGEVAAR-DEF-01-rgb-72.jpg

Plaza Patatta Paardengevaar

Koop nu!

 

 

Leeftijd indicatie: 8+

 

 

In ‘Paardengevaar’ mogen Luna en Lotte mee op een paardentocht met Camil. Het lijkt allemaal vrolijk en rustig te beginnen, maar dan blijkt dat Camil een vriend meeneemt, Mo. Ziet Camil niet dat Mo niet te vertrouwen is? Het wordt steeds duidelijker dat Luna en Lotte gevaar lopen. Intussen zijn ze diep in de bossen, waar ze niemand nog om hulp kunnen vragen…

Notitie: dit boek is full colour!

Omslag Luna-flopfeest.jpeg

Plaza Patatta Luna's Flopfeest

Koop nu!

 

 

 

Er komt een klassenfeest met als thema ‘sprookjes’. Luna heeft superveel zin om zich te gaan verkleden als de heks van Sneeuwwitje. Maar dan blijken de andere meisjes allemaal te kiezen voor ‘prinses’. Luna wordt geconfronteerd met de vraag: wil ik het leuk hebben of moet ik proberen om mooi te zijn?

‘Luna’s flopfeest’ zit boordevol grapjes en tekeningen!

Dit is een uitgave van de boekenserie Plaza Patatta. ‘Luna’s flopfeest’ is geen detective zoals de eerste tien delen, maar een graphic novel vol plaatjes en grapjes.

OMSLAG Schoolramp.jpg

Plaza Patatta Luna's Schoolramp

Koop nu!

 

 

 

Groep acht gaat op schoolkamp, maar het loopt niet zoals Luna wil. De juf heeft het steeds over de oertijd terwijl ze in de ijzertijd zijn – hallo! En waarom zit haar vriendje Lars de hele tijd bij de mooie (saaie) Elara. Ze zouden toch samen lol trappen? Op deze manier wordt het kamp nog een ramp…

omslag Kinder kookboek.jpg

Het grote fantastische plaza patatta kinderkookboek

Koop nu!

 

 

 

Gedurende vijftien jaar schreef Nanda Roep haar geliefde kinderboeken rond het kinderrestaurant Plaza Patatta. In die periode wisselde de schrijfster recepten uit met jonge lezers – eerst per brief, toen per e-mail en later via social media.

De schrijfster maakte allerlei recepten geschikt voor beginnende koks en kookte die samen met haar opgroeiende kinderen. Intussen leerde Nanda Roep steeds meer over de basis van lekker en simpel koken.

 

Dit boek is een bundeling van de leukste en lekkerste recepten uit de kinderboeken.  Er staan klassiekers in zoals pizza, (oven)friet en appelflappen, plus nutella-muffins en fruitijsjes. Maar ook gerechtjes zoals spinazietaart, wentelteefjes, tomatensoep en quesedilla’s. Daarnaast biedt dit kookboek leuke extra’s zoals een broodschilderijtje, punch voor kinderen en lekker suikerbrood.

Dit boek is full colour!

 

Reacties:

“Veel kinderkookboeken zijn toch nog wat ingewikkeld. Deze is heel toegankelijk en makkelijk te maken :)” – Jantijn Prins, vader van 3 dochters.

bottom of page