top of page

De Huidige Show

Hij zei, Zij zei

​​

Hij zei/Zij zei is toneel vermengd met pure stand-up.

Een voorstelling waarin een man en een vrouw verbaal hun verschillen op hilarische wijze bevechten. Soms in pittige dialogen, vaker nog in oergeestige stand-up.

Wees getuige van deze strijd der seksen, waarin de spelers op zoek gaan naar begrip, verbinding en elkaars perspectief. Grappig, nodig, belangrijk en helemaal van nu.

Speciaal voor deze voorstelling bundelen Berit Companjen en Silvester Zwaneveld hun unieke talenten. Of dat een goed idee is? Silvester vindt van wel, Berit haar mening is niet gevraagd. Een voorstelling met een ongezonde dosis humor.

 

Ben je er klaar voor? De strijd der seksen gaat beginnen!

Klik hier voor de speellijst

 

 

 

De Oude Shows

Alle theatervoorstellingen van Silvester
LICHTGERAAKT

​​

Silvester (die van met Arie) is terug en hoe! Gedreven, bevlogen, verhalend en oer grappig. In ‘Lichtgeraakt’ doet Silvester op hilarische wijze uit de doeken waarom ‘geraakt’ worden een absolute basisbehoefte is. Altijd met goeie grappen, interactie met de zaal, toffe verhalen en nieuwe technieken. Een theatershow die nog dagenlang lekker nagloeit

 

ZWIJGRECHT

​​

Silvester is er inmiddels achter dat ‘Je bek houden’ soms de allerbeste beste strategie is. Maar laat dat nou net het talent zijn dat deze cabaretier volledig mist. Dus de enige manier om dat duidelijk te maken is door zijn mond open te trekken.

Silvester is inmiddels een begrip in theaterland.

Hij werkte aan grote shows en regisseerde menig collega cabaretier, maar zelf heeft hij ook nog meer dan genoeg te vertellen. Vanuit zijn zeer persoonlijke verhalen komt Silvester altijd tot een voorstelling die nog dagenlang nagloeit. Hard, ontwapenend, gedreven, herkenbaar, bevlogen en oergrappig.

Deze verhalenverteller komt naar je toe met zijn nieuwste show: Zwijgrecht.

Een indringende voorstelling met een ongezonde dosis humor.

Wees erbij of wees een vierkantje.

 

 

 

Wie?!

​​

Wie? Ja, Arie en Silvester dus! In deze ‘best of show’ worden alle onvergetelijke acts afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en nog eens keihard door je strot geduwd. De heren gaan als vanouds te keer. ‘Inhoud’ wordt vakkundig platgestampt, ‘theaterwetten’ worden met vuile voeten getreden en ‘nuance’ wordt met de grond gelijkgemaakt. Kortom: Oude wijn door oude zakken. En dus nog steeds ongeschikt voor tere zielen.

 

 

Houston we have a problem

​​

Hilarisch visueel spektakel met ‘ster’allures.

 

Er kan veel in het theater, zoniet álles… maar sciencefiction, daar brandt niemand zich aan. Zeg dat tegen Ruud Smulders, Emiel de Jong en Silvester Zwaneveld, zij nemen je mee op reis tot ver buiten de dampkring. Laat je in een duizelingwekkende baan rond de aarde slingeren, verlies jezelf in zwarte gaten en kom los van je stoel in deze zwaartekrachtloze komedie.

 

'In space nobody can hear you scream’, maar in het theater klinkt het des te harder.

 

Deze unieke voorstelling brengt spektakel, verhaal, ontroering en een ongezonde dosis humor in één waanzinnig show.

Klik hier voor de speellijst

 

 

 

Een kleine geschiedenis van bijna alles

​​

In de nieuwe cabaretvoorstelling van Silvester Zwaneveld word je lachend slimmer. Aan de hand van het populair wetenschappelijk boek ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’, van bestseller auteur Bill Bryson, neemt Silvester je mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. En: het wonder dat je zelf ook bent.

Van sterrenstelsels tot atomen, van Kelvin tot Einstein, alles komt voorbij in deze bijna allesomvattende theatershow. Laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Een avond vol humoristische wetenschap. Een voorstelling die zijn vorm vindt ergens tussen DWDD-University en een heerlijke avond cabaret.

Klik hier voor de speellijst

 

 

 

Regels zijn Regels

​​

Regels, je moet je er aan houden. Je kan ze breken. Je kan er schijt aan hebben. Je kan er naar leven. Je bent ze op dit moment zelfs aan het lezen. Regels. Wie verzint die ondingen en hoe bepalen ze ons leven? Sommige van ons zijn er meeloper door geworden, anderen anarchisten. De grote vraag is: Wie ben jij?

 

Het cabaret van Silvester is hard, maar ook ontwapenend.

Het schuurt, maar streelt tegelijkertijd.

Het is tekst, maar ook beeld.

Het is zeer persoonlijk en toch vreselijk herkenbaar.

Het heeft inhoud en laat je gieren van de lach.

 

Eén ding is de afgelopen jaren duidelijk geworden. Sinds Silvester solo speelt groeit zijn schare fans en komen mensen telkens terug voor deze unieke en zeer persoonlijke cabaretier.

 

 

 

In De Lift

​​Sinds hij de stekker uit één van Nederlands meest succesvolle duo’s trok, (Arie & Silvester red.) gaat het verbazingwekkend goed met hem.De solo shows van Silvester zijn grappig, indrukwekkend, meeslepend en vooral hilarisch. Zijn shows bieden unieke visuele scènes, interactieve sketches, bloedstollende verhalen, filosofische kwinkslagen en vooral veel, heel veel grappen.Speciaal voor de ‘In De Lift’ heb ik een App gemaakt die je tijdens de voorstelling kan gebruiken. We gaan aan de slag met een second screen in het theater.Download Nu vast de gratis App “In De Lift” voor AppleDownload Nu vast de gratis App “In De Lift” voor AndroidSilvester weet als geen ander een zeer bijzondere band te smeden met zijn publiek. In tijden van verval, recessies en geweld zit Silvester gewoon in de lift. Maar iedereen weet: Hoe hoger je komt, des te dieper je kan vallen.

Het Recht van de Sterkste​​

Dat Silvester een zaal plat kan spelen, bewees hij jarenlang met zijn duo ‘Arie&Silvester’. Als solo-cabaretier kwam hij hierna overdonderend op dreef. In het hele land liet Silvester zijn publiek gieren van de lach, zonder daarbij de inhoud te schuwen, in de voorstelling ‘Silvester Alone’. Met ‘Het Recht Van De Sterkste’ zet Silvester deze nieuwe koers overtuigend door. De grote vraag van de avond is: zijn wij evolutionair gezien niet allang voorbij onze uiterste houdbaarheiddatum? En als wij inmiddels evolutionair afval zijn, wat doen we dan nog met onze tijd op aarde? De tweede solo-show van deze cabaretier is grappig, indrukwekkend en meeslepend. Een indringende show met een ongezonde dosis humor.

Silvester Alone
Na 12 jaar ‘Arie en Silvester’ is Silvester nu eindelijk ALONE. Samen met Arie vormde hij jarenlang het ijzersterke duo ‘Arie en Silvester’. Maar inmiddels heeft hij bewezen alleen net zo goed te zijn. Silvester is in ‘Silvester Alone’ gevatter, sneller, maar ook serieuzer en persoonlijker dan voorheen. Hij is het pretentieloos dollen voorbij, want; het échte werk gaat beginnen. Een voorstelling in de traditie van het stand-up comedy versmolten met een inhoudelijk en persoonlijk verhaal. Silvester heeft een verhaal te vertellen. Hij heeft een mening en hij beschikt over een ongezonde dosis humor. 
Het Schip
'Het Schip' is een hilarisch theaterprogramma van maar liefst vier cabaretiers die hun eigen programma voor korte tijd verlaten om samen een uniek spektakelstuk te brengen. De samenwerking resulteert in een rauwe en humoristische voorstelling met als uniek detail: ze zeggen de hele avond geen woord! Een uitgehongerde schipbreukeling wordt opgepikt door een roestige walvisvaarder. Niemand ziet dat dit het begin is van het einde. Respect en mededogen lopen deuken op, evenals de romp van het schip. Vriendschap is uiteindelijk niet het enige wat langzaam in het ijzige zeewater verdwijnt. 'Het Schip' is een visuele komedie. Een oogstrelende voorstelling, barstensvol absurde situaties, met een ongezonde dosis humor. Enger dan Das Boot. Strakker dan de Kameleon. Grappiger dan Titanic.
Complex
Complex is een visuele spektakelvoorstelling over een studentenhuis. Wie is er goe dgenoeg om te komen wonen en wie niet. Dit gevecht werd avond aan avond uitgevochten door Silvester Zwaneveld en Eric Koller op de Parade.
De Camping
De Camping is een visuele openlucht voorstelling over een campingeigenaar en twee onwelkome gasten.
Mijn moeder komt ook en De Twijfelaar
De eerste twee solo shows van Silvester, waar helaas weinig tot geen beeld van bewaard is gebleven. Met beide shows heeft hij hoge ogen gegooid op verschillende cabaretfestivals zoals het toenmalige Martini cabaretfestival en het Vechtfestival. (beidde finaleplaatsen)
Vals
De eerste visuele voortelling van Silvester. Een straattheatervoorstelling zonder tekst, maar vol humor.

Shows met Arie

Plat, snel en onbedaarlijk grappig.
De grote Arie en Silvester spektakel show

​​
Komt dat zien, komt dat zien! Arie en Silvester, het meest ongrijpbare duo van het Nederlands cabaret! Wie zijn de jongens van dit grofgebekte duo? De beste omschrijving is: die korte met dat lange haar en die lange met het korte haar. Hoewel “die twee eikels” de lading beter dekt. Wat het kruisbeeld voor het Christendom, de hoofddoek voor de Islam en de koeien voor het Hindoeïsme zijn, dat is “De Grote Arie en Silvester Spektakel Show” voor de humor.

200%

​​
Sommige cabaretiers zijn scherpschutters: ze wachten op een mooi moment, leggen langzaam aan, weten zeker dat ze zullen raken en pas dan halen ze de trekker over. Arie en Silvester hanteren echter mitrailleurs: ze schieten veel en meestal is het raak. De vorige show van Arie en Silvester duurde vaak meer dan tweeëneenhalf uur, en daarna was het pauze. Sommige artiesten hebben kwaliteit, maar wij geven kwantiteit! aldus de heren. Ze zetten alles op alles. Ze brengen meer dan mogelijk is. Ze gaan helemaal leeg want Arie en Silvester geven nu eenmaal geen 100%.

Rammen

​​
Arie & Silvester zoeken voor hun derde dvd naar jong van hart, leeftijd of ziel beschikkende Kijker M/V. Heb jij tijd en zin om achterover te leunen en een lekker avondje cabaret te kijken? Ga dan naar je oma op visite! Arie en Silvester doen al jaren wat zij willen en deze keer willen ze dat je alles geeft wat je in je hebt, simpelweg omdat zij dat ook doen. Dus pak de chips en de cola en ga d'r maar eens fout voor zitten. Dus ben jij de geschikte kandidaat voor deze functie, stop dan als de gesmeerde bliksem deze dvd in je speler! De heren zullen je dan zo snel mogelijk persoonlijk komen toespreken.

Vet​​

Arie en Silvester weten regelmatig de vinger op de gevoelige plek te leggen. Een ding is zeker: zodra ze op het podium staan hebben ze het naar hun zin. Nu het publiek nog. Met veel succes speelden ze hun tweede programma KLOTEN! voor zeker tweehonderd zalen. Recensies die destijds in de krant verschenen waren lovend tot briljant. Vooral de recensie over Metallica mocht er wezen. "Het zaad spettert als het ware in het rond" - Dedemsvaartse Courant, "Never a dull moment!" - Dagblad De Limburger, "Bij Arie en Silvester valt voor iedereen wat te lachen" - Goudsche Courant

Kloten
Kloten is het tweede programma van Arie en Silvester. hiermee braken zij definitief door bij het grote publiek.
Wegens ziekte uitgesteld
Wegens ziekte uitgesteld is het eerste programma van Arie en Silvester waarmee zij tweede werden op het Cameretten festival
bottom of page